Aankomst
Door: Marianne Dorhout
Blijf op de hoogte en volg Marianne
10 September 2007 | Suriname, Paramaribo
We kwamen gisteren rond half 6 Surinaamse tijd aan, dat is half 11 Nederlandse tijd. We waren echt bekaf toen al. De reis verliep goed, alleen duurde het wel erg lang en was ik ook niet helemaal lekker op het laatst. Toen we uitstapten in de benauwde lucht liepen we naar het gebouw bij het vliegveld. Het duurde daar erg lang omdat we nog moesten laten weten wat we in Suriname gingen doen en het gaat allemaal wat rustiger aan als in Nederland.
Toen we eenmaal buitenstonden stond er gelukkig meteen iemand met een bordje met onze namen erop. We gingen in een taxibusje met nog een Nederlands student en een aantal Surinamers opweg naar Paramaribo. Dit was 60 km, maar duurde vrij lang want we kwamen in de file. We kwamen toen een uur of negen aan bij ons huis. Prem (de contactpersoon in Suriname) en zijn vrouw en nog een vrouw wachtten ons al op. Ze waren erg vriendelijk en vroegen ons direct of we wat wilden eten of drinken. Ons huis zit aan het huis van Prem zelf vast en er wonen nog 12 andere studenten, een hele drukte dus.
Het adres is: Kwattaweg 70, Paramaribo (aangezien er nog geen half miljoen mensen in Suriname wonen kennen ze geen postcode).
Wij drieen wonen beneden in het huis samen met 3 andere meiden en nog een jongen. Ik heb foto's van het huis en ook nog andere foto's maar hetlukt me nog niet om ze erop te zetten, dus dat komt hopelijk nog.
Het huis ziet er oud uit van binnen, maarja je bent natuurlijk ook niet in Nederland en als je het vergelijkt met de mensen tegenover ons dan wonen wij nog in een vila. Tegenover ons is namelijk een oud joods kerkhof en daar hangen/wonen allemaal verslaafden. Ook ander huisjes aan de kwattaweg bestaan vaak alleen uit wat planken met een golfplaat erop. Het verschil tussen rijk en arm is duidelijk!
De mensen zijn wel ontzettend vriendelijk tegen ons. Ze zijn nooit te beroerd om je wat uit te leggen en maken graag een gezellig praatje. Toen Aukje haar boodschapjes bij de supermarkt vergat kwam nog iemand het haar achterna brengen.
Ondanks de vriendelijke mensen hier, de mooie omgeving en het relaxte sfeertje moet ik nog wel even wennen en mis ik de mensen in Nederland wel, maar ik denk dat dit wel goed gaat komen! Ik vind het erg mooi om de lieve reacties te lezen op deze site en van mijn mail.
Ik ga ook mijn best doen om goed contact te houden met jullie allemaal, al zal het niet mogelijk zijn om elke dag achter internet te zitten!
Familie en vrienden, ik hoop dat het ook goed met jullie gaat daar allemaal en jullie horen binnenkort wel weer wat van mij!
ps. Mijn nummer hier is nu 005978862477
En oja, als jullie nog meer op de hoogte willen zijn, kijk dan ook even op www.mirjambraaksma.waarbenjij.nu en aukjepostma.waarbenjij.nu
10 September 2007 - 19:06
Arjanne:
marianne! ook fijn om te horen dat met jou alles goed gaat :) veel plezier en we horen!
xxxx arjanne -
10 September 2007 - 19:26
Sabine:
Hey lieverd,
fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Geniet er lekker van, maar dat komt vast allemaal goed. Voordat je het weet is het al weer voorbij..
Doe de groeten aan Mirjam & Aukje..
Ik spreek je snel!
(L) Kus -
10 September 2007 - 19:57
Jelko:
Ey frolje (dit bericht is voor jullie alledrie :P)
Zo te zien hebben jullie een behoorlijke start gehad :) Mooi dat het al aardig bevalt!
Tút Jelko
10 September 2007 - 20:00
Jannie Pekkeriet:
Lieve Marianne,
Wat blij om bericht te krijgen en te horen dat je goed bent overgekomen.De reis was vermoeiend en op het laatst was je niet geheel in orde, Ja dan kan het even zijn dat je dan je dierbaren mist. Maar Marianne ik weet zeker dat je het redden gaat. Je schrijft al over het verschil van arm en rijk. Dat zal je nog vele malen tegen komen.Je kan drie dingen doen.
Geheel tenonder gaan in verdriet en medelijden of, in onverschilligheid en je nergens wat van aan trekken en een derde mogelijkheid is, alles waarnemen je open stellen voor mensen maar met het besef dat jij niet alles kan veranderen, dat je alleen in kleine gebaren van vriedelijkheid en behulpzaamheid hen al hoop kan geven. Met een stukje zelfbescherming kan je heel veel aan en je wordt er waarschijnlijk milder en rijker door.Lieve meid rust lekker even uit en dan zie je alles vast weer door een andere bril.Heel veel goeds toegewenst voor de komende dagen. Ook een hartelijke groet van Arie en van mij een dikke knuffel.
We houden contact.
Liefs Jannie -
10 September 2007 - 20:05
Jaap En Rutha:
Dag lieverd
We zijn blij dat alles goed gaat en dat jullie een goed onderkomen hebben. Aan het verschil tussen arm en rijk zal je wel nooit echt wennen denk ik maar troost je aan het feit dat jullie daar ook zijn om de mensen te helpen. Wees voorzichtig en maak er samen een mooie tijd van. Liefs van papa en mama en de beestenboel. En natuurlijk ook van Jelle en Windy. Het gaat goed met Babbeltje en de rest. Ook een dikke knuffel voor Aukje en Mirjam -
11 September 2007 - 06:59
Esther:
Heej lieverd!
Gelukkig zijn jullie goed aangekomen! wat een omschakeling zal dat zijn zeg! Nog een weekje vrij toch voordat jullie aan het werk moeten?
Gelukkig zijn de mensen aardig , dat is wel erg belangrijk! :D
Ik ben erg benieuwd naar de foto's!
Leuk dat je zo snel al even een berichtje kan sturen!
Nou 'spreek'je snel, groetjes aan Aukje en Mirjam en dikke kus en knuffel!!!
11 September 2007 - 17:56
Tetje En Ype:
We zijn erg blij dat je goed bent aangekomen. Hoop dat je snel een beetje kan wennen in je nieuwe wereldje. Zal vast wel lukken. Leuk deze site. Meisje hou je taai daar en geniet van alle leuke en spannende dingen die nu gaan komen. Heel veel plezier en tot gauw. Zal af en toe wel even een berichtje voor je achterlaten. Ook de groetjes aan je vriendinnen daar.
Groetjes van Tetje, Ype en natuurlijk van de kids. -
12 September 2007 - 09:18
Opa En Oma Bredewold:
Lieve Marianne,
Heb je een goede reis gehad?,
Je zit nu wel ver weg! We hebben je site gelezen en zenden nu via dit mailadres een berichtje aan jou.We vergeten je niet! Geniet maar van de periode die je daar bent,we zijn blij dat je het naar de zin hebt.
We zullen je binnen kort een kaartje sturen en misschien horen we ook wel eens wat van jouw per post!
Af en toe kijken we wel eens bij Jannie en Arie op de mail hoe het je vergaat!
en kunnen dan weer eens een berichtje zennden.
Een dikke knuffel, en liefs van opa en oma Bredewold -
12 September 2007 - 10:20
Yvon:
Hallo Marianne,
Je hebt een goede vlucht gehad lees ik, verder heel veel suc6 daar en geniet van je stage . En het zijn mooie foto's die er op staan. Groetjes aan je vriendinnen.
Groetjes van Yvon Klaas
Chris Corina
12 September 2007 - 11:49
Willem Jan:
Heel veel plezier en zal de verhalen zeker volgen;)
Kus -
12 September 2007 - 19:42
Rutha:
Dag lieverd
Leuke foto's ze hangen hier al in huis. Ben jij ook aan het muggen meppen? Of lusten ze jou niet en eten ze alleen Mirjam en Aukje op? Ik zat even op Google Earth te kijken en ik denk dat ik jullie huis heb gevonden. Links van de kwattaweg 299 en op een gegeven moment zie je een stuk donkere grond met witte vierkantjes en daar achter 3 lange blauwe daken in een gekantelde u vorm is dat het Joodse kerkhof? En hebben jullie een geel huis (dak) met een stukje licht blauw daar achter? Plus een aanbouw aan de rechterkant van uit de lucht gezien. Grappig ik heb de hele Kwattaweg bekeken maar dit huis leek er volgens mij het meest op.Hey meisje een dikke knuffel en een kus van mama. Doei, doei -
13 September 2007 - 20:07
Dennis :
he lieverd ik had even een reactie gezet op de waarbenjij van mirjam en aukje en dacht dan moet ik ook even een berichtje achter laten voor jou!
je bent nog steeds mijn poppie
en een hele dikke kus voor jou
25 November 2007 - 22:25
Yvon:
Hallo Marianne, ja daar is die dan he?? Je vriend Dennis. Eindelijk zijn jullie nu ff weer samen, hopelijk hebben jullie een leuke tijd samen. Heel veel plezier samen.
Liefs Yvon