Weer terug gekomen van het Surinaamse avontuur
Door: Marianne Dorhout
Blijf op de hoogte en volg Marianne
26 Februari 2008 | Nederland, Houtigehage
En dan heb je echt het gevoel dat je terug gaat. De reis viel mee, minder vermoeiend als de heenreis ook al wilde het slapen voor geen meter. Voor ik het in de gaten had, waren we veilig en zacht geland op schiphol. Ik had het Nederlandse landschap al vele malen vanuit de lucht gezien, maar deze keer was het echt heel grappig om te zien. Wat is Nederland georganiseerd en gestructureerd dacht ik, allemaal vakjes, rechte wegen, rechte straten alles is recht. Toen we weer op Nederlandse bodem waren, ging alles heel snel, paspoortcontrole, koffer halen, tot de laatste controle. Mijn hele koffer werd overhoop gehaald, elk kledingstuk en boek werd doorzocht. Ik kreeg mijn koffer niet eens meer goed dicht, maar ach chagrijnig kon ik niet zijn want ik was nu heel dicht bij mijn ouders en Dennis.
Ik liep met mijn spullen chaotisch de deur door waar aan de andere kant allemaal mensen stonden te wachten, keek wat om me heen en voor ik het wist stond daar Dennis voor mijn neus. Ik kreeg een dikke knuffel van hem en bloemen, een fijn moment was dat! En toen kwamen mijn ouders tevoorschijn, ook zo leuk! Natuurlijk waren daar ook nog mijn huisgenootjes en hun families allemaal dus het was apart om tussen al die mensen te staan. Ik verlangde naar rust met Dennis en mijn ouders dus heb afscheid genomen van mijn huisgenootjes en ben toen met Dennis en mijn ouders naar de auto gelopen.
Het voelde fijn om weer thuis te zijn, Jelle en Windy hadden me opgewacht. Ze hadden een groot spandoek voor me gemaakt en de vlag hing uit, zo lief! Ze hadden zelfs nog cadeautjes voor mij gekocht en Jelle’s kennende moet hij me dan toch wel erg gemist hebben! Jelko, Germ, Niels, Johannes, Henk en oma wil ik bij deze trouwens ook nog eens bedanken voor de welkomsbloemetjes en cadeautjes!
Het was fijn om iedereen weer te zien, thuis heb ik de diertjes direct een dikke knuffel gegeven ook was het fijn om mijn vrienden en familie weer te zien. Wat wel vreemd is, is dat ik nu weet hoe het aan de andere kant van de wereld er aan toe gaat, ik weet dat Amid weer in zijn taxi zit, de zusters weer allemaal in het ziekenhuis aanwezig zijn, Laura, Tamara en Maarten daar nog rondliepen (inmiddels niet meer namelijk), hond Driepoot in zijn hok zit en ga zo maar door, dan krijg je wel een beetje het missengevoel. Verder moest ik even wennen aan kleine dingetjes, dat ik overal weer kan pinnen bijvoorbeeld, dat de toiletten niet een euro kosten omdat dat in Suriname 1 srd was en ook moest ik wennen dat het winkelpersoneel je weer een prettig weekend wenst of in ieder geval gedag zegt. Maar inmiddels ben ik weer gewend aan die dingen en weer druk bezig met mijn leventje in Nederland, bezig met de scriptie, weer een nieuw baantje en natuurlijk blijven relaxen! :)
13 Maart 2008 - 21:41
Irene:
Hey Marianne,
leuk dat je de tijd hebt genomen om me een update te geven! Sommige van de honden ken ik niet, maar dat maakt het zeker niet minder interessant! Fijn dat Big Mama (had 7 pups, inderdaad zwart/wit) geplaatst is. Toen Klaas en ik haar gingen ophalen met de ambulance werd gezegd dat ze enorm vals was. Haha, bleek DAT toch even mee te vallen! Wicky ken ik volgens mij niet, of is dat het teefje dat onder de schurft zat? Heb je toevallig nog met Anne-Marie gewerkt? Zij was als coach ingehuurd om haar kunde over te brengen op Johan. Zij gaat begin juni weer terug naar Suriname om daar het asiel te runnen voor een jaar! Anne-Marie en ik hebben nog regelmatig contact en ik overweeg om haar te komen opzoeken tijdens haar verblijf. Ik hoop dat het erin zit... Als dat lukt zal ik je wel wat fotos sturen!
Succes met je opleiding! (ben je daar ook nog een beetje aan toegekomen naast het vrijwilligerswerk???)
Groetjes, Irene -
13 Maart 2008 - 21:41