De laatste daagjes!
Door: Marianne Dorhout
Blijf op de hoogte en volg Marianne
28 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo
Ik heb mijn stage afgerond, met een goede beoordeling! Het is echt een heerlijk gevoel om de stage afgerond te hebben, even nog lekker alles hier afsluiten, nog eventjes genieten van het warme luie leventje hier en mij weer klaar voor Nederland te maken!
Afgelopen weken waren op stage best vermoeiend, maar gelukkig had ik nog wat tijd om leuke dingen met Sabine te doen. Zij is 8 januari aangekomen en afgelopen donderdag weer vertrokken. We zijn het eerste weekend op een driedaagse trip geweest naar Bakabooto, een vakantieplaatsje ergens in het binnenland voorbij Brownsberg. Het plaatsje leek op Isadou, mooi bij het water en bij het plaatsje woonden schattige marronkindjes. Sommigen gingen ons haar invlechten, anderen wilden graag op de foto en dan het liefst met een zonnebril van ons. Dit was heel leuk. Toen we de tweede dagen even ergens in het water gingen zwemmen en relaxen, kwam ik in een stroomversnelling terecht. Dit was wel even een beetje gevaarlijk, maar gelukkig had ik een rots gevonden en kon ik na zo’n 20 minuutjes door de bootsman gered worden. De tweede dag zijn we ook nog naar een marrondorpje aan de andere kant van de rivier gegaan, hier zie je net als bij Jaw Jaw hoe deze mensen wonen in kleine houten hutjes en nog leven van de natuur.
Naast dit tripje zijn Sabine en ik nog een dagje naar white beach gegaan, een paar keer lekker uit eten geweest, opstap geweest en ook een boottochtje naar de waterkant hebben we nog gedaan. Sabine is ook een dagje mee geweest naar het hondenasiel waar ik twee halve dagen in de week werk. Ik heb daar nog vijf weken gewerkt en volgende week dinsdag ga ik er voor de laatste keer naartoe. Ik zal de hondjes wel missen daar, ze zijn allemaal zo lief!
Afgelopen donderdag heb ik Sabine dus weer uitgezwaait op de Zanderij, het was best apart te weten dat ik maar een weekje later door die deur ga en het afscheid was daarom ook niet zwaar. :) Woensdag de 30e is het al zover, we vliegen ’s avonds met Martinair en komen dan donderdagochtend om 11 uur op Schiphol aan.
Ik denk dus dat dit mijn laatste berichtje op waarbenjij.nu wordt vanuit Suriname. Ik wil alle mensen die mij kaartjes, mailtjes, berichtjes, krabbeltjes en smsjes hebben gestuurd enorm bedanken, want het is echt zo fijn te weten dat jullie aan mij gedacht hebben! Superbedankt! En ik zal zeggen tot gauw! (klinkt zo leuk vind ik :))
28 Januari 2008 - 20:43
Sabine & Esther:
Hay schatje,
we hebben net even je berichtje gelezen. Ik (Sabine) kende alle verhalen natuurlijk al ;). Esther heeft net alle foto's even gezien. Ze was wel onder de indruk. Vooral de kindjes vond ze heel schattig. Ze heeft ook de foto's van die crematie gezien, best wel eng vond ze dat. (Was het natuurlijk ook wel..)
Nou lieverd, geniet nog even van je laatste dagen. Tot heel erg snel! Kusjes -
28 Januari 2008 - 20:47
Jan En Fokje:
Ja de laatste loodjes voor jou wij zijn blij dat Sabine en jij daar nog zoveel konden doen erg mooie foto's had ze mee naar huis en daar waren wij weer blij om dat ze weer hier was maar ja dat zal wel zo blijven wij wensen jou een heel goede vlucht/reis en hopen je gauw weer te zien doeiiiiiiiiii de harrekieten . -
28 Januari 2008 - 23:09
Marjan:
Hoi Marianne,
Ik wil je bij deze een goede terugreis wensen en gefeliciteerd met het behalen van je stage, hartstikke goed!!
Heb je verhalen gevolgd en volgens mij heb je een fantastische tijd gehad daar..
Geniet nog van je laatste 2 dagen...
Groetjes Marjan -
29 Januari 2008 - 08:27
Willem Jan:
He marianne,
lees dat je het erg naar je zin hebt gehad! Mooi! Alvast een fijne terugreis en spreek je dan vast wel weer:d
Kus -
29 Januari 2008 - 15:03
Dag Lieverd,:
Een paar dagen geleden bracht Sabine al je schoolboeken hier en dat was een beetje vreemd.De tijd is achteraf erg snel voorbij gegaan en ik kan het me bijna niet voorstellen dat er al weer 5 maanden verder zijn.Ik zag er tegenop dat je ging maar heb je keuze gerespecteerd en voor 200% achter je gestaan. Bovendien hadden wij ook nog een fantastische vakantiedankzij jou.
Heel hartelijk gefeficiteerd met het behalen van jou stage! je hebt het geweldig gedaan en wij zijn trots op jou!
Het viel niet altijd mee en wij hebben de omstandigheden waarin jullie werkten gezien en petje af hoor.
Nu weer naar school maar daar sta je er ook goed voor dus dat wordt eind schooljaar afstuderen.
En dan maar even verder zien wat je plannen zijn.
Geniet nog een paar dagen van mooi Suriname (ondanks dat je ook graag naar huis wilt)Want het Surinaamse gezegde van "Jullie in Nederland hebben de klok en wij in Suriname hebben de tijd" klopt helemaal.
Veel liefs van ons allen. Jelle vraagt vaak naar jou en hij heeft er ook zin in dat je weer thuis komt.(nu bemoeien we ons alleen maar met hem en dat vindt hij niet leuk)ha, ha,.
Ook de groetjes van opa en oma uit Dalfsen.en oma uit Drachten.
Lieverd een hele goede vlucht en we zien je donderdag.
Dikke knuffelkus van ons allen en de beestenboel.
Papa en mama. -
29 Januari 2008 - 22:34
Niels:
He Marianne!
Leuk om te horen dat je het erg naar de zin hebt gehad met Sabine :). Maak er nog een paar leuke laatse dagen van :). Geniet nog maar even van de zon, want die ga je hier zeker weten missen.
Een goede terugvlucht, en ik bel je als je thuis bent..
Kuss, Niels.. -
30 Januari 2008 - 19:28
Jannie:
Lieve marianne,
Je laatste verhaal gelezen. Fijn dat alles zo goed is gegaan. Wat goed/lief van jou dat jij je nog naast je stage twee dagdelen inzette voor de asiel honden. Je schrijft dat jij ze zal missen maar, ik denk, dat ze jou ook zullen missen. van harte gefeliciteerd met het behalen van een goede afronding van je stage.Op dit moment van schrijven, zal je in het vliegtuig zitten. Ik wens je dan ook een behouden thuiskomst toe en hoop je binnenkort te ontmoeten. Ik heb het erg leuk gevonden om je op deze manier te volgen.Voor jou was het leuk maar ik denk ook voor anderen die jou dierbaar zijn.Voor de rest wens ik je een feestelijke thuiskomst toe en ga maar gauw lekker winkelen in Groningen of anders in Zwolle? Verder alle goeds toegewenst met school en het afstuderen.
Liefs Jannie -
30 Januari 2008 - 20:09
Susanne:
Hey meis,
Goede terugreis en tot snel!
Kus -
01 Februari 2008 - 09:48
Johannes:
Hee Marianne!
Hier even een berichtje uit Namibië. Ik denk dat je nu al thuis bent. Echt top dat je met een goed gevoel naar huis gaat en dat je de stage goed hebt afgerond!
Succes met het acclimatiseren in Nederland :-P
Groetjes Johannes. -
10 Maart 2008 - 01:52
Irene:
Hey Marianne,
ik googlede 'asiel en paramaribo' en zag o.a. jouw site staan. Bij de naam 'Tripod' wist ik meteen dat je inderdaad op het Par'bo asiel was geweest! Wat gaaf! Ik heb daar van okt.-nov. 2007 ook vrijwilligerswerk gedaan en mis het enorm! Hoe ging het met Tripod en is Big Mama al ondergebracht (en haar pups)? Gaat het goed op het asiel? Tripod was een van mijn favorieten...wat een scheet! Hyperactief, maar zo lief! Hoop iets van je te horen.
Voor een reactie (en fotos van het asiel tijdens mijn verblijf: www.ireneacrosstheworld.waarbenjij.nu
Greetz, Irene