Stage op de interne achter de rug - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marianne Dorhout - WaarBenJij.nu Stage op de interne achter de rug - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marianne Dorhout - WaarBenJij.nu

Stage op de interne achter de rug

Door: Marianne Dorhout

Blijf op de hoogte en volg Marianne

19 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo

Sommige mensen werden al ongeduldig, maar hier is dan weer eens een verhaaltje van mij. Ik had afgelopen weken niet zo veel te vertellen, omdat ik alleen de allerdaagse dingetjes een beetje gedaan heb, maar het lukt nu vast wel om wat leuks te typen.

Mijn eerste stage zit er inmiddels al weer op, vijf weken heb ik op de Interne afdeling gewerkt en die vijf weken gingen toch wel redelijk snel voorbij. De hoofdzuster heeft Mirjam en mij allebei een goed gegeven, dus dat hebben we maar weer binnen! Gisteren zijn Mirjam en ik nog even naar het ziekenhuis gegaan om foto’s van de afdeling te maken en dit was wel heel leuk. Het personeel was erg enthousiast. Ze vonden het leuk dat we er nog even waren en gaven het idee dat ze toch wel een gezellige tijd met ons gehad hebben. Ze wilden ook graag op de foto, dat was wel grappig.

En dan volgende week begin ik op de afdeling cardiologie. Dit is wel heel anders denk ik want hier lagen maar vier patiënten afgelopen week en op de interne liggen er ongeveer vijftig. Ik hoop dus dat ik mijn tijd een beetje nuttig kan maken daar, want op de interne zaten we al de halve dag uit onze neus te peuteren.

Volgende week komen papa en mama ook al, dat gaat echt snel. Ik heb er erg veel zin in, even lekker mijn ouders bij me. Ik hoop dat ze een leuke tijd gaan krijgen hier, ik denk het wel want Suriname is een mooi land en er is genoeg te doen.
Sabine komt me nu ook zeker opzoeken in Januari, dat vind ik ook gezellig! En voor Dennis en mij heb ik al twee weken een appartementje geregeld, dus daar kijk ik ook al erg naar uit!!

Na Bigi Pan ben ik niet meer op trip geweest, omdat ik wat geld wil bewaren voor als de mensen van thuis komen. Maar aankomende week ga ik weer op trip naar Gunsi Tunka en Asadau, daar heb ik ook wel weer erg veel zin in! In dit gebied schijnt de natuur geweldig te zijn door zijn prachtige diersoorten, uitzichten en watervallen. Ik ben echt benieuwd!

De afgelopen weken heb ik wel weer gezellige dingen ondernomen, zoals opstap gaan, uit eten en winkelen, maar ik heb het toch ook wel rustig aan gegaan. Ik heb ook eigenlijk geen foto’s meer gemaakt afgelopen weken, op die van het ziekenhuis na dan. Ik beloof dat ik mijn camera weer eens wat vaker zal meenemen op pad. Vandaag natuurlijk weer even rustig aan en morgen wordt ook weer lekker chillen op Cola Kreek, een vakantieressort waar je kunt zwemmen en zonnebaden. Als ik dit allemaal zo typ, denk ik wat een relaxed leventje heb ik hier toch!

• 19 Oktober 2007 - 20:55

Sabine:

Jaaaaaa, ik kom ook!! (A)

• 20 Oktober 2007 - 10:32

Jannie:

Lieve Marianne,
    Fijn om weer een verhaal van je te lezen. Je eerste stage zit er op en je hebt dit goed afgerond.Nu een volgende stage, hopelijk wat meer te doen schrijf je, even afwachten maar.Je gaat het weekend weer fijn uit om weer iets te zien van het land zelf, fijn!. Heel veel plezier toegewenst meid.Ook leuk om deze foto,s te zien, weet ik in wat voor een omgeving je verblijft.Wat heerlijk dat papa en mama komen.Gezelligheid met elkaar.

Op dit moment is de eerste vorst geweest.
    Vanochtend was het wit over het land en alles zag er prachtig uit. De schotse hooglanders van de buurman staken met hun koppen boven een zonnige nevelgloed uit, een prachtig gezicht. Het is zonnig op dit moment en heerlijk om buiten te zijn. Layka laat zijn buik lekker opwarmen door de zon en ligt met al zijn vier poten omhoog, een komisch gezicht. Het gras zal haar wel te koud zijn.Straks een lekkere boswandeling maken.Alles is hier prachtig getint.

Dikke knuffel van mij.

• 20 Oktober 2007 - 14:01

Jannis En Bea:

donderdag 19 okt 15.30 uur
    Dag lieve Marianne, Hier helemaal van de "Skieding" een berichtje van Jannis en Bea..!
    Wat fantastisch he, dat we zo mooi en snel met elkaar kunnen communiceren? We hebben natuurlijk al veel van je gehoord via je vader en moeder, [tevens onze beste vrienden] Hoe gaat het nu? Wat een belevenis he? En we zijn nu al benieuwd naar de verhalen als je weer als je weer in ons kikkerlandje terug bent. We hennen het maar druk hoor hier en ...zoals gewoonlijk elkaar veel te vertellen.Bea zit naast me achter de computer en wil je graag het volgende zeggen en vragen-, Fijn he dat je vader en moeder gauw bij je zijn. wat zal dit leuk zijn Wij vermaken ons goed en gaan eind van de middag nog een nachtje naar een goede neef en nicht in Bergum. Wij hebben goede surinaamse vrienden in Hoorn en zijn aardig op de hoogte. Je vriend komt ook naar je toe hebben we gehoord. Wij hebben kennis met Dennis gemaakt bij Lilian. We denken veel aan je en hopen dat het heel goed met je gaat. En voorzichtig bent....

Krijg nu veel hartelijke groeten en kusjes van Jannis en Bea.
    P.S. Je opa en oma Bredewold zijn hier nu en we hebben samen al een heel goed gesprek gehad.
    Liefs, liefs, liefs van ons beiden!!!!

• 20 Oktober 2007 - 17:11

Rutha:

Dag lieverd
    Gefeliciteerd met de goede beoordeling. Fijn dat jullie een goede beoordeling hebben gekregen. Ook de felicitaties aan Mirjam en Aukje.
    Nog een paar dagen en dan kunnen we alles met eigen ogen zien. Door alle verhalen krijg ik wel een indruk maar de werkelijkheid is toch vaak anders.
    ik neem nog even contact op voor ons vertrek.
    liefs van mama en uiteraard ook van papa Jelle en Windy

• 20 Oktober 2007 - 19:14

Niels:

Lieve Marianne,

Leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven, hoe het met je gaat. Gefelicteerd met je eerste beoordeling, en ook voor Mirjam natuurlijk. Ook de fotos zijn leuk, geeft ons hier ook een klein beetje een bepaald beeld van waar je bent. Hier is alles goed (koud) :P. Wij ( Jelko Johannes Henk Germ en ik) zijn net terug van een midweekje Noord Brabant. Was echt een super leuk weekje, veel gedaan zoals naar: Eindhoven, Tilburg, en Antwerpen. En natuurlijk op zn tijd ff borrelen op niveau :P. Ik hoop dat je een leuke tijd met je ouders zal hebben, geniet er van!

Heel veel succes op de nieuwe afdeling, en tot snel!!!

Een dikke Tuut van Niels..

• 22 Oktober 2007 - 08:39

Naomi:

Hey meis,

Goede beoordeling hoor, had natuurlijk ook niet anders verwacht;)..

En zoals ik kan lezen vermaak je je nog prima en idd, je hebt een heerlijk relaxed leventje. Alvast heel veel plezier met je ouders. Kan je verzekeren dat dat ontzettend leuk is, je leven laten zien aan de mensen van thuis. Geniet er van en alvast succes bij cardiologie1!

kus kus

• 26 Oktober 2007 - 12:02

Bente En Mels:

Hallo Marianne,
    Heb je het leuk? Ik ben met mama en mels in het ziekenhuis, want ik moest naar de oogarts.Het was allemaal goed.Fijn te lezen en te zien dat je het naar je zin hebt, zal wel gek zijn nu papa en mama er ook zijn. Heel veel groeten en liefs van ons allemaal groetjes Bente, Mels, Halbe en Aly. We gaan straks even met Jelle praten.

• 31 Oktober 2007 - 09:59

Hobina:

Hee Marianne!

Wat leuk om zo de foto's te bekijken en je verhalen te lezen over je belevenissen in Suriname! Het ziet er super uit hoor! En wat fijn voor je dat je ouders, Dennis, en een vriendin ook langs komen, ik kan me voorstellen dat je ze erg mist.. Geniet ervan meid!

Liefs Hobina