De trip naar Nickerie
Door: Marianne Dorhout
Blijf op de hoogte en volg Marianne
02 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo
Toen we uiteindelijk in Nieuw Nickerie aankwamen gingen we naar ons appartement, om onze spullen te lozen en de groep op te splitsen. Het volgende punt op het programma was namelijk varkensslachting, en niet iedereen wilde hier bij zijn. Degenen, waaronder ik konden daarom gaan zwemmen. Toen we terug kwamen, waren er de wildste verhalen over de varkensslachting en kipslachting, die plaats had gevonden. Ik vond het niet zo fijn, hoe er lachend alle filmpjes en foto’s van de dieren geshowd werden, maar daar verschil ik gewoon mee met de rest van de groep. Ik was ook moe dus ben vroeg op bed gegaan. Ondanks dat, heb ik maar een paar uurtjes kunnen slapen, omdat een dronken Maarten bij Linda en mij op de kamer sliep. Maarten is een aardige jongen, maar hij was niet in slaap te krijgen en ik ben toen verhuist naar een matras op de woonkamer. De airco stond er de hele nacht aan dus om zes uur werd ik ijskoud wakker en een Maarten met de Ipod zo hard dat ik er gek van werd. Ben toen weer verhuist naar de slaapkamer, maar van ons bed was er inmiddels niet zoveel meer over. Ik dacht alles beter dan in de woonkamer dus ik heb toen nog een uurtje in een halfdoorgezakken bed gelegen voordat de wekker om 7 uur ging. Ik heb in totaal misschien 3 of 4 uurtjes goed geslapen en was goed kapot zondagmorgen. Maar we gingen naar Bigi Pan en daar kom je wel weer helemaal bij. Bigi Pan (groot meer) is een natuurreservaat, waar veel mooie vogels en andere diersoorten zich bevinden. We gingen in bootjes langs de rivier om bij het meer te komen. Onderweg kwamen we een kaaiman tegen. De gidsen probeerden de kaaiman af te schieten om het vlees te laten proeven, maar mistte gelukkig. We gingen verder en kwamen mooie vogelsoorten tegen, zoals de visarend, de witte reiger, de koevoet (zwarte tropische vogel) etc. Toen we op het meer aankwamen hebben we gegeten en gechilt in een huisje dat op palen in het meer stond. Het was lekker genieten daar, met de voetjes in het water, zon erbij en een prachtig uitzicht. ’s Middags hebben we nog een rondvaart gemaakt met de bootjes op het water. Aan het eind van de middag gingen we terug naar de bus en weer richting huis. Bij onze bus, liep een heel klein jong katje rond met een mank achterpootje. Volgens de gids is ie achtergelaten door iemand omdat zijn pootje niet goed was. Hij zag er erg zielig uit en ik wilde hem zo mee nemen, maar ik wist dat het niet zinvol was. Ik heb me getroost met het feit dat ie een vis kreeg van de gids, had ie in ieder geval weer voor een paar dagen eten.
Naast de trip hebben we deze week natuurlijk ook Mirjam haar verjaardag gevierd. Volgens mij heeft ze een leuke dag gehad. Ze was ook helemaal onder de indruk van alle felicitaties die ze uit Nederland kreeg.
03 Oktober 2007 - 07:31
Sabine:
Lieverdje, vond het fijn om je gister nog even te spreken, en wat ben je bruin! Is ook niet gek natuurlijk als je een hele dag een beetje op/rond het water bent geweest, lekker in de zon *Jaloers*!
Geniet er lekker van, je verdiend het!
Spreek je snel, love you! Kus -
03 Oktober 2007 - 11:21
Jelko:
Ah goeiedei ;)
Leuk verhaal :D Zijn we weer even op de hoogte :D
In Groningen voelde je je vast en zeker helemaal thuis :P
Oh ja en tnx nog voor je krabbel!
Tot de volgende kear mar wer!
Doei doei X Jelko -
03 Oktober 2007 - 14:10
Geertruud:
Ha dierenliefhebber! ;)
Wel veel leedvermaak daar in Nickerie. Maar een mooie trip zo te horen.
Er zullen vast nog wel wat tripjes komen in Suriname. Ik blijf je site volgen. Enneh hoe is de rest daar? Zkh, stage lopen anders?
xxx Geertruud -
03 Oktober 2007 - 19:29
Esther:
Heej pop!
Leuk verhaaltje weer! Genieten daar of niet! Ook al mis je misschien alles in Nederland, je moet maar denken: je tijd daar is straks zomaar om, en dan heb je wel wat geweldigs meegemaakt! Voor zover mijn wijze les! :D
Ik heb trouwens nu helemaal iets verkeerds gedaan! Heb mezelf uit jou mailinglijst verwijderd :( Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Nou ja ik heb je gister natuurlijk al gekrabbeld maar ik dacht zeg hier ook nog even wat.
We hebben snel weer contact!
Liefs en dikke knuffel! -
11 Oktober 2007 - 18:23
Esther De Boer:
Heeeee Marianne,
Wat een verhalen al hier op je site! Erg leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt, zo te lezen vermaak je je prima :)
Ik wens je nog een hele fijne tijd in Suriname en veel suc6 nog met je stage!
Liefs Esther -
14 Oktober 2007 - 12:13
Jannie:
Lieve Marianne,
Je schrijft leuk,jJe hebt belangstelling voor de dingen om je heen( maar goed zo ken ik je ook en ben daar trots op),hoe de mensen daar leven en je verdiept je ook in een stukje geschiedenis. Dat is inderdaad niet zo fraai, wat onze westerse superioriteit daar heeft aangericht.Veel mooie vogels gezien schrijf je, wauw, dat is leuk. Om jaloers op te worden als vogelaar. Ook de natuur zal daar ongetwijfeld bijzonder zijn. Geniet van die mooie dingen, die dit land je bieden en de vriendelijkheid van de mensen daar. Laat de minder mooie dingen gaan en blijf wie je bent.
Verder weer succes met je werk daar en tot een volgend bericht.
Oja vandaag is je papa jarig, gefeliciteerd en drink maar een dronk op zijn toekomstig jaar.
He lieve meid, een knuffel van mij en ook een lieve groet van Arie.
19 Oktober 2007 - 17:59
Arjanne:
marianne!
hoe is het daar? je loopt achter op mirjam en aukje ..als het gaat om de verhalen ;) of ben je niet naar die berg gweest?
hebben jullie mijn pakket al ontvangen? of heeft 1 of andere douanemannetje jou kaart nu boven zijn bed?
xxxxx -
22 November 2007 - 16:31